piątek, 5 maja 2017

VALDINOX- Kuchnia ponad czasem!!!

Witajcie Kochani!!!
Pamiętacie nasz przepis na kotleciki z kalafiora? 
Dzięki niemu udało mi się wygrać patelnię do testowania od VALDINOX.
Przepis miał być wiosenny a przede wszystkim taki, do którego przygotowania użyłabym otrzymanej patelni. 
I udało się, patelnia trafiła w moje ręce.


Może teraz kilka słów o firmie i ich metodzie odlewania naczyń, die-cast.
VALDINOX stworzył swoje kolekcje tak, aby nie tylko były funkcjonalne ale również piękne, aby codzienność gotowania nie była rutyną tylko stała się pasją. Jednak niezłą sztuką jest stworzyć naczynie, które jest praktyczne, eleganckie i do tego nie naruszy aż tak bardzo naszego budżetu domowego. Im się to udało, dzięki metodzie odlewania pod ciśnieniem die-cast.



" Jest to technologia wykonywania przedmiotów za pomocą wypełniania form ciekłym metalem lub stopem. Dzięki niej można stworzyć przedmioty o bardzo skomplikowanych kształtach z bardzo dużą dokładnością, które charakteryzują się niezwykłą trwałością i odpornością na uszkodzenia mechaniczne."


Do testów otrzymałam patelnie z kolekcji Black o średnicy 28 cm. Mimo swoich rozmiarów jest bardzo poręczna a co najważniejsze pięknie się prezentuję. Dzięki grubym ściankom szybko się nagrzewa i długo utrzymuję ciepło. Trójwarstwowa powłoka non-stick sprawia, że nic nam nie przywiera i nie przypala się. 
Patelnie można używać na wszystkich rodzajach kuchenek, co jest naprawdę dużym plusem. 


Mi osobiście bardzo przypadła do gustu moja "czarna pantera", jest rzeczywiście inna od wszystkich posiadanych przeze mnie naczyń i to chyba właśnie to dodaje jej takiego uroku. A do tego idealnie spełnia swoja rolę w kuchni i jest dostępna w przystępnej cenie. 
Mam nadzieje, że patelnia posłuży mi na długo, oczywiście wiadomo, że będę musiała przestrzegać kilku zasad aby dbać o jej jak najdłuższą żywotność. 


Może dzięki tej patelni, moje wszystkie dania zaczną prezentować się tak jak moje kotleciki z kalafiora? 
A nawet jeśli nie to przynajmniej będę miała większą satysfakcje z gotowania, bo narzędzia, którymi się pracuję są bardzo ważne, bo to one wpływają na nasze samopoczucie oraz jakość wykonania naszej pracy. 


A Wam jak się podobają naczynia VALDINOX? Mnie urzekły jeszcze kolekcje Brown i White.
Mieliście już w ogóle styczność z tą marką?
A jak Wam się podoba nasz wiosenny przepis?
Ktoś lubi te kotleciki tak jak my?
Czekam na Wasze komentarze.



Buziaki/Kasia 😘


67 komentarzy:

  1. Byłam właśnie ciekawa tej patelni po Twoim wcześniejszym wpisie. Bardzo ciekawe garnki mają. A Twoje zdjęcia są super.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie znam tej marki, ale w tym co napisałaś i tak moja największa uwagę skupiły kotleciki z kalafiora ������ patelnia wygląda naprawdę solidnie ��

    OdpowiedzUsuń
  3. Szczerze powiem nie znałam tej firmy, a trochę gotuję itd. Twoja recenzja bardzo interesująca,zapoznam się z ofertą tej firmy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie kotleciki, sama czesto robię je w domu. Marki nie znam, ale z tego co piszesz, robi fajne rzeczy. Zaglądnę przy okazji na ich stronę i chętnie zapoznam się z ofertą🙂

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecamy bo naprawdę mają fajna ofertę i ceny stosowne

      Usuń
  5. Kupię natychmiast, jak tylko wypuszczą patelnię, co będzie za mnie przygotowywać obiad :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Gratuluje wygranej i życzę kolejnych sukcesów :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Serdecznie gratuluję! Uwielbiam kotlety z kasz lub warzyw. Na pewno spróbuję kalafiorowych, w końcu Tobie przyniosły szczęście ;)
    /Pozdrawiam,
    Szufladopółka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje. Polecam to naprawdę fajne wiosenne danie.

      Usuń
  8. Dobra patelnia nie jest zła. ;) Zawsze to lepiej i przyjemniej się przygotowuje na niej dania. ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie. Dla mnie wygląd jest równie ważny jak praktyczność

      Usuń
  9. Zaskoczyłaś mnie tymi kotlecikami :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj sama zrobić wtedy dopiero Cię zaskoczą smakiem

      Usuń
  10. Kasiu, świetny ten przepis :) Uwielbiam kotlety, ale jeszcze nigdy nie próbowałam ich w takiej wersji, jak opisujesz :) Na pewno spróbuję i będzie to alternatywa dla "mojego grubasa" (męża :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje. Z pewnością to fajna alternatywa dla tradycyjnych kotletów.

      Usuń
  11. Ostatnio też robiłam kotleciki z kalafiora jak te z czasów dzieciństwa, no i wyszły pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Nie znam tej marki ale jak słyszę, że jest linia white,to już mi się podoba. :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Nie słyszałam o tej marce, ale patelnia prezentuje się świetnie! No i te kotlety - narobiłyście mi smaka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ha ha taki był nasz plan narobić Wam smaka abyście sami zrobili 😉

      Usuń
  14. Jesteśmy z mężem na etapie szukania patelni do kuchni, zerkniemy uważniej na tą markę bo wydaje się ok.

    OdpowiedzUsuń
  15. pierwszy raz ją widzę, w kuchni nigdy za dużo patelni:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Odpowiedzi
    1. Zgadzam się ma wszystkie cechy które powinna mieć dobra patelnia.

      Usuń
  17. Przypomniałaś mi, że muszę kupić nową patelnię, bo stara już się wybrzuszyła na środku! A kotleciki wyglądają bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Pomysł na kotleciki wygląda nieźle. Tylko zredukowałabym tę ilość tłuszczu do smażenia ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smażone było na oleju kokosowym więc chyba nikomu nie zaszkodziło ☺

      Usuń
  19. Świetny przepis, będę próbować jutro! Dzięki :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Piękne zdjęcia i potrawa się prezentująca przepysznie wygląda :-) Pozdrawiam z zaczytanego zakątka Happy Books :-)

    OdpowiedzUsuń
  21. Nie znam marki, ale patelni u mnie nigdy dość, chętnie przetestuję. :)
    Bookendorfina

    OdpowiedzUsuń
  22. Ale pysznie wygląda ;D

    grlfashion.blogspot.com
    Zapraszam;* odwdzięczam się za każdą obserwację ;D

    OdpowiedzUsuń
  23. Nie znam tej firmy patelnie mam z Abitiona i jak na razie radzą sobie świetnie ;) kto wie może zmienię je z czasem właśnie na te ;)

    OdpowiedzUsuń
  24. Wyglądają pysznie robiłam kiedyś takie z brokuła :]
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  25. Niebawem wprowadzam się do nowego mieszkania. Będę mieć na uwadze tę firmę przy kompletowaniu naczyń kuchennych :-)

    OdpowiedzUsuń
  26. Kalafiora na taki sposób jeszcze nie jadłam. Trzeba spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  27. Bardzo lubimy w domu kotleciki z kalafiora. Mój przepis jest dość podobny, tylko bez żółtego sera. Nie lubię ciężkostrawnej kuchni ;) A kotleciki te kojarzą mi się z lekkością, wiosną i świeżym koperkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  28. Gratulacje :) Dobra patelnia to must have w każdej kuchni!

    OdpowiedzUsuń
  29. Właśnie szukam porządnej patelni, która po kilku tygodniach użytkowania nie będzie wyglądała, jakby miała piętnaście lat :/ Ta wygląda bardzo solidnie, a twoja recenzja bardzo mnie zachęciła.

    OdpowiedzUsuń
  30. Marki nie znam ale kotleciki wygladają obłednie

    OdpowiedzUsuń
  31. Bardzo fajne kotleciki jeszcze takich nie jadłam ! Czad ! :)

    OdpowiedzUsuń
  32. Dobra patelnia, to podstawa!! Gratuluję wygranej i zapisuję przepis, bo kalafiora pod każdą postacią KOCHAM!!

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Siostry Dają Radę , Blogger