Pierś kurczaka z Papirusem od Winiary.

września 11, 2015

Dzień dobry!
Kochani nie tak dawno otrzymałam od Winiary Pomysł na... Soczystą pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią.
Postanowiłam go wypróbować!


 W opakowaniu znajdziemy aż 4 papirusy.
Bardzo dużym plusem jak dla mnie jest to, że smażymy mięso bez dodatku tłuszczu.A wykonie jest moim zdaniem banalnie proste i szybkie.
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka filetujemy i delikatnie rozbijamy na grubość mniej więcej 2 cm.
Następnie umieszczamy nasze kawałki mięsa na jednej połowie pergaminu, druga zaś przykrywamy mięso od góry.
Na rozgrzana patelnie ( najlepiej teflonowa) na małym ogniu układamy nasze mięso i smażymy każdą stronę przez 5 minut. Jeżeli wolicie grubsze kawałki mięsa aniżeli 2 cm to wydłużcie czas smażenia do 7 minut, a jeśli przyprawy z pergaminu zaczynają się przypalać zmniejszcie ogień i wydłużcie czas smażenia.
Winiary gwarantuje nam że:
W tym daniu nie znajdziemy: konserwantów, glutaminianu sodu i barwników.
Przyznam Wam szczerze, że mięso wygląda bardzo ładnie. A w trakcie smażenia aromat wypełnia cały dom.
Jedynym minusem, jak dla mnie jest to, że cały kawałek mięsa nie smakuje tymi przyprawami, jedynie wierzch przechodzi tym smakiem a środek niestety nie.
Mimo wszystko polecam Wam ten pomysł, ponieważ jest niezwykle łatwy i szybki w przygotowaniu. Idealny pomysł na obiad gdy zjawiają się niespodziewani goście :)
A Wy mieliście już okazję próbować tego pomysłu na...?
Pozdrawiam Was.
Justyna :)

You Might Also Like

1 komentarze

Popular Posts

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *