Schabowy inaczej ;)

lutego 28, 2016

Witajcie :)
Kochani, jeśli znudził Wam się standardowy schabowy, to dziś zapraszam Was na przepis schabowego w innej odsłonie. Nie potrzeba dużo pracy, drogich składników i mega zdolności, aby smak był rewelacyjny.

Przygotowujemy schab tak jak zwykle, porcjujemy i rozbijamy kawałki mięsa.
Przygotowane porcje mięsa przyprawiam: sola, pieprzem, czosnkiem granulowanym, papryką czerwoną- słodką.
Tak przygotowane mięsko wrzucam do wysokiego naczynia. między plastry mięsa kładę plastry lub posiekaną cebulę, wszystko zalewam mlekiem, aż całe nasze mięso będzie zanurzone i odstawiam na noc do lodówki.
Następnego dnia: przygotowuję panierkę z bułki tartej i mąki kukurydzianej.
Kawałki mięsa wyciągam z marynaty i obtaczam w jaku i w przygotowanej panierce.
Smażę i już po chwili moja rodzina zajada kotlety.
Tak przygotowane schabowe są bardzo soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz. Po prostu pycha!
Czasem warto zerwać z rutyną w kuchni i spróbować czegoś nowego ;)
Polecam Wam, na pewno nie pożałujecie.
Pozdrawiam
Justyna.


You Might Also Like

11 komentarze

  1. Słyszałam o moczeniu schabu w mleku, jednak jeszcze nigdy nie próbowałam - najwyższy czas nadrobić! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie! Może przypadnie do gustu? ;)
      Warto spróbować :) Pozdrawiamy :*

      Usuń
  2. Również czasami używam płatków kukurydzianych:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Płatki zawsze używam do kotletów drobiowych :)
      Pychotka :)
      Pozdrawiamy :)

      Usuń
  3. Zaciekawił mnie ten przepis, a akurat mam w zamrażarce schabowe już rozbite, ale surowe. Wyciągnę na jutro na obiad, jak się do nocy rozmrożą to na noc trafią do mleczka :) (u mnie noc to nawet 3 w nocy, więc powinny dać radę :D )A luby głupieje ostatnio na schabowe, więc takie urozmaicenie i mnie i jemu się przyda!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że udało mi się zainspirować ;)
      Niby mała zmiana w przygotowaniu kotleta a smak zupełnie inny :)
      Pozdrawiamy :)

      Usuń
  4. Mięsa nie jadamy, ale może przygotuję boczniaki w takiej panierce :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Post dla mnie akurat. Moj przyszły mąż ciągle je mięcho na obiad i już nie mam pomysłu :) Dzieki za podpowiedz :)

    OdpowiedzUsuń

Popular Posts

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *