Ryba.

listopada 25, 2014

Witam.
Dziś mamy dla Was pieczoną rybkę.

 Jeżeli nie lubicie zapachu ryby to mamy dla Was prosty sposób jak się go pozbyć.
Ja akurat tym razem przygotowałam filety z pangi.
Osuszam rybę, następnie posypuję rybę z obu stron świeżo mielonym pieprzem, solą i układam dość gęsto natkę pietruszki. Całą rybę skrapiam sokiem z cytryny i pozostawiam wszystko na około 30 minut.
Gdy rybę obłożymy pietruszką i sokiem z cytryny pozbawimy ją zapachu dzięki czemu przy smażeniu nie będzie się roznosił nieprzyjemny zapach. Cytryna dodatkowo sprawia, że ryba staje się krucha ale nie wysuszona.
A gotowa ryba wcale nie staje się przez to kwaśna.
Następnie standardowo po upływie 30 minut obtaczam kawałki ryby z bułka tarta i jajkiem z solą.
Przesmażam na patelni z olejem około 4 minuty z jednej strony i drugiej.
Gotowe do zjedzenia.
Takie przyrządzenie nadaje się do każdego rodzaju ryby.
Serdecznie polecam .
Justyna ;) 

You Might Also Like

1 komentarze

  1. Czyli wynika z przepisu, że nie jest to pieczona tylko smażona rybka ;) My uwielbiamy je jeść :))

    OdpowiedzUsuń

Popular Posts

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *