Dziś mamy dla Was pieczoną rybkę.
Jeżeli nie lubicie zapachu ryby to mamy dla Was prosty sposób jak się go pozbyć.
Ja akurat tym razem przygotowałam filety z pangi.
Osuszam rybę, następnie posypuję rybę z obu stron świeżo mielonym pieprzem, solą i układam dość gęsto natkę pietruszki. Całą rybę skrapiam sokiem z cytryny i pozostawiam wszystko na około 30 minut.
Gdy rybę obłożymy pietruszką i sokiem z cytryny pozbawimy ją zapachu dzięki czemu przy smażeniu nie będzie się roznosił nieprzyjemny zapach. Cytryna dodatkowo sprawia, że ryba staje się krucha ale nie wysuszona.
A gotowa ryba wcale nie staje się przez to kwaśna.
Następnie standardowo po upływie 30 minut obtaczam kawałki ryby z bułka tarta i jajkiem z solą.
Przesmażam na patelni z olejem około 4 minuty z jednej strony i drugiej.
Gotowe do zjedzenia.
Takie przyrządzenie nadaje się do każdego rodzaju ryby.
Serdecznie polecam .
Justyna ;)
Czyli wynika z przepisu, że nie jest to pieczona tylko smażona rybka ;) My uwielbiamy je jeść :))
OdpowiedzUsuń