Otrzymałam przepis od Pani Ewy (koleżanka z pracy mojego narzeczonego) na pyszny jabłecznik.
A że teraz w Polsce dojrzały najsmaczniejsze jabłka na świecie to pomyślałam, ze podzielę się z Wami tym rewelacyjnym pomysłem.
Przygotowujemy:
Pieczemy biszkopt wedle ulubionego przepisu.
Następnie 2 kg jabłek myjemy, obieramy i ścieramy na tarce, wrzucamy do garnka wraz z szklanką wody i dwoma łyżkami cukru.
Rozgotowujemy nasze jabłuszka przez około 20 minut.
2 budynie śmietankowe rozpuszczamy w 1 szklance wody.
Wlewamy do rozgotowanych jabłek i energicznie mieszamy.
Ubijamy 30% śmietankę .
Na upieczony wcześniej biszkopt wykładamy jeszcze ciepłe jabłka i odstawiamy do wystygnięcia.
Na chłodne ciasto wykładamy ubitą śmietankę .
Bardzo dobrze smakuje.
Polecam Justyna ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz