Schab pieczony :)

października 17, 2014

Witajcie!
Jak już piątek jest z nami, pewnie duża część z Was odpoczywa po ciężkim tygodniu.
A jak się odpoczywa to i coś dobrego by się zjadło. Zgadzacie się ze mną?
No to może pyszny schab pieczony?
Peklujemy schab w całości, bez kości 12 godzin przed upieczeniem.

Przygotowujemy marynatę:
Oliwa, czerwone wino (aby mięso było wilgotne) zioła prowansalskie, przyprawa korzenna, pietruszka, sól i pieprz.
Polewamy mięso i pozostawiamy aby nabrało aromatu.
Następnie wstawiamy nasz schab do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut w temperaturze 150 stopni.
Od czasu do czasu otwieramy ostrożnie piekarnik i polewamy wierzch mięsa marynatą w której się piecze.

Idealne na ciepło jak i schłodzone do pieczywa.

Justyna

You Might Also Like

0 komentarze

Popular Posts

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *