Ciasto budyniowo- serowe
SKŁADNIKI:
CIASTO:- mąka - 2 szklanki- proszek do pieczenia - 3 łyżeczki- masło - 100 g- cukier - 0,5 szklanki- jajka - 2 sztMASA BUDYNIOWA:- mleko - 1 l- budyń czekoladowy - 3 sztMASA SEROWA:- margaryna - 125 g- serki homogenizowane - 600 g- cukier - 0,5 szklanki- jajka - 3 szt- budyń waniliowy - 1 opakowanie
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
CIASTO:
Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem , cukier , jajka i masło na gładką masę.
Wykładamy na blachę
MASA BUDYNIOWA:
Budynie gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Gorące wylewamy na ciasto.
MASA SEROWA:
Białka ubijamy.Margarynę ucieramy z cukrem.
Stale ucierając dodajemy żółtka i serki homogenizowane.
Dodajemy budyń śmietankowy a na samym końcu ubitą pianę z białek.
Delikatnie wszystko mieszamy.
Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu.
Pieczemy około 40 minut w 160C.
Justyna;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz